Onderzoek naar toegankelijkheid van e-books voor mensen met dyslexie

|

Heb je dyslexie en lees je weleens een e-book? Of juist niet omdat het niet voor je werkt? Doe mee aan onderstaand onderzoek om e-books toegankelijker te maken, ook voor jou!

Lees je wel eens boeken op een aangepaste manier vanwege een leesbeperking zoals dyslexie? Dan willen wij jou wat vragen. De Koninklijke Bibliotheek en Stichting Accessibility voeren op dit moment een onderzoek uit om er achter te komen wat de beste manieren zijn om e-books zo toegankelijk mogelijk aan te bieden voor mensen met een (lees)beperking. Zo willen we weten hoe toegankelijke e-books het beste aansluiten bij jouw leesbehoefte.

Om hier inzicht in te krijgen hebben wij een vragenlijst opgesteld, waarin wij benieuwd zijn naar jouw voorkeuren en ervaringen als het gaat om lezen met een (lees)beperking.

Onder de respondenten verloten wij 5 VVV bonnen van €25,-.

Wil je ons helpen met het invullen van de vragenlijst? De vragenlijst vind je hier: Vragenlijst Digitaal Lezen. NB: invullen kan tot 30 april 2023.

Heb je hulp nodig bij het invullen van de vragenlijst? Laat het ons dan weten via [email protected], dan kan er een afspraak gemaakt worden om de vragenlijst telefonisch af te nemen.

Alvast bedankt voor je medewerking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.