Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam

Website Communiceer biedt hulp bij optimale inzet dyslexiehulpmiddelen

Heb je dyslexie? Dan kunnen hulpmiddelen het verschil maken tussen hard werken onder je niveau en doen waar je goed in bent. Helaas verloopt het inzetten van dyslexiehulpmiddelen niet altijd goed. Daar wilden de initiatiefnemers van Project COMMUNICEER iets aan doen. Ze onderzochten waar het mis gaat en maakten op basis daarvan werkwijzen om dyslexiehulpmiddelen meer en succesvol in te zetten. Deze werkwijzen staan op de website www.dyslexiehulpmiddelen.com.

Maar de website ‘Communiceer’ biedt meer. Het is een platform dat aandacht vraagt en informatie biedt voor hulpmiddelen bij dyslexie. Zo biedt het ook een UNIEK overzicht van alle beschikbare dyslexiehulpmiddelen.

Hoe zet je dyslexiehulpmiddelen succesvol in?

De website Communiceer is ten eerste de thuisbasis van een methodiek (werkwijzen) en handvatten om alle betrokken partijen te helpen bij de volgende drie fasen:

  • de levering en instructie van hulpmiddelen;
  • gebruik van hulpmiddelen;
  • evaluatie en nazorg van hulpmiddelen.

Over alle fasen vind je informatie op de website via de button ‘aan de slag’. Ook in de vorm van filmpjes.
Hiermee hopen de makers RT-ers, logopedisten, dyslexiecoaches en alle andere zorgprofessionals te motiveren om meer te doen met het inzetten van hulpmiddelen voor mensen met dyslexie.

Filmpjes over dyslexie en hulpmiddelen

Om hulpmiddelen in te (willen) zetten is eerst bewustwording nodig! Op de website vind je bewustwordingsfilmpjes waarin o.a. kinderen en (jong) volwassenen vertellen over dyslexie en hun ervaringen met hulpmiddelen op school, opleiding en werk. Bekijk de filpmjes via de button ‘klaar voor de start’.

Overzicht van dyslexiehulpmiddelen

De website Communiceer biedt ook praktische informatie rond hulpmiddelen. Vooral het overzicht van hulpmiddelen is voor dyslecten zelf een aanrader. Het geeft informatie over zaken als:

  • Wat kan een bepaald hulpmiddel?
  • Wat pas het beste bij wat ik nodig heb?
  • Hoe pas ik het toe op school op werk?
  • Wat kost het en wordt het vergoed?

Bekijk het overzicht dyslexiehulpmiddelen via de button ‘hulpmiddelen’.

Dyslexiemaatje

Op de website staat ook informatie over het dyslexiemaatje. Dit is een ‘tool’ om ondersteuning te bieden op school door middel van een ‘maatje’ dat helpt als het voor de leerling met dyslexie zelf even niet lukt. Meer informatie en een handleiding voor het dyslexiemaatje vind je via de button ‘klaar voor de start‘.

Rol van Impuls & Woortblind

De vereniging is sinds januari 2019 mede-eigenaar van de website ‘Communiceer’ – www.dyslexiehulpmiddelen.com.
Wij plaatsen nieuwsberichten die interessant zijn voor mensen met dyslexie. Wij danken de medewerkers van Hogeschool ZUYD voor het opzetten van deze waardevolle website.

 

.

 

Menu
Blijf op de hoogte van het nieuws bij Impuls & Woortblind.
Email adres
Veilig en zonder spam