Luistertip: podcastserie met liefde voor neurodiversiteit

|
2 reacties

Sjan Verhoeven van Dynamika noemt ze conceptuele denkers: mensen met ADHD. ADD, dyslexie, dyscalculie, autisme, hoogbegaafdheid. Feitelijk zijn dit allemaal mensen die net wat anders denken dan wat in onze samenleving als ‘normaal’ geldt. Je kunt ook zeggen: het zijn allemaal vormen van neurodiversiteit.

Wat is jouw verhaal?

Sjan maakt een prachtige podcastserie waarin ze deze conceptuele denkers spreekt met de veelzeggende titel: ‘Wat is jouw verhaal?’ Van alles komt er voorbij: Hoe het werkt in relaties, bewegend leren, verslaving, chaos in je hoofd, schaamte, faalangst, doorzetten, sterke kanten, (falend) onderwijs.

Liefde voor neurodiversiteit is voor ons het kernbegrip dat uit de interviews spreekt. Mensen denken verschillend. Als we dat van onszelf en elkaar begrijpen, zijn we al een eind op weg. En als we daar in het onderwijs, werk en onderling contact goed op inspelen kan iedereen shinen. De mensen in de podcast zijn stuk voor stuk mensen die hierbij kunnen inspireren met hun ervaringen en hoe ze die in actie hebben omgezet.

Op deze pagina van Dynamika vind je alle podcasts en meer uitleg over het conceptueel denken.

2 reacties. Reactie plaatsen

  • Ja, dat heb ik nou ook! Het gevoel ‘patiënt’ te zijn en een ‘stoornis’ te hebben, trekt me zo vaak weer naar beneden. Nu kan ik mijn anders zijn zoveel makkelijker objectief blijven bekijken en steeds vaker zonder schaamte of ander rotgevoel, zeggen dat ik iets liever niet doe of daar hulp bij nodig heb, langzamer in ben, en komen mijn sterke kanten ook steeds meer voor mezelf bruikbaar in beeld. En kan ik dus veel makkelijker kiezen wat echt bij me past en wat leuk is voor mij, en heb ik veel meer gezonde humor voor alle dingen die lastig blijven. Dus luister de podcast en blijf je verdiepen in jouw neurodivers brein!’

    Beantwoorden
  • Ik heb deze podcasts geluisterd. Het is zo fijn om naar die podcasts te luisteren en nu eindelijk te begrijpen hoe ook ik in elkaar zit. Jarenlang geworsteld met mijn “anders”-zijn en mezelf veroordeeld. Nu snap ik het en kan ik meer mijzelf zijn. Luister er ook naar! Mildred.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.